3PL

STOR KUNSKAP OCH ERFARENHET AV KONFEKTIONSBRANSCHEN. ”

Lager och distribution

Sedan tidigt 1990-tal har Korallen bedrivit tredjepartslogistik vid sidan av färgeriet. Från början som en stödtjänst åt kunder på färgeriet, där vi tänkte oss erbjuda kunderna att ta hem ofärgade plagg från leverantörerna, som vi skulle färga efter avrop och sedan skicka direkt till kund. Denna verksamhet kom aldrig riktigt igång enligt plan, men istället hittade en första ren lagerkund fram till Korallen. Det var Bondelid, ett varumärke som sedan skulle låta Korallen sköta lager och distributionen åt dem i mer än tio år.

När första kunden var på plats kom snart förfrågningar från andra varumärken, och det uppdagades snart att det fanns en efterfrågan bland små och nystartade varumärken efter en samarbetspartner som kunde sköta allt som gällde lager och logistik. Under de sista åren av 1990-talet hittade ett flertal svenska klädmärken till Korallen, som till exempel Koppartrans, Whyred och Acne Jeans. I takt med att antalet kunder ökade, ökade också efterfrågan på ytterligare tjänster. Orderhantering, fakturering och utfärdande av tulldokument är exempel på tilläggstjänster som utvecklades under den här perioden.

2001 kom så en förfrågan från en kund som skulle visa sig bli ett av Sveriges största varumärken, Nudie Jeans. Vi har jobbat med Nudie sedan de första jeansen anlände från Italien, och samarbetet har utvecklats mycket under åren. Vi samarbetar idag med ett 15-tal av Sveriges ledande modevarumärken, men har sedan ett par år tillbaka även faktiskt en norsk kund. Fokus ligger framförallt på konfektion men hanterar även varor i anslutning till kläder, såsom till exempel solglasögon och skovårdsprodukter. Några av våra senaste kundtillskott är Brixtol, Sunpocket Original, L’Homme Rouge och Tangent Garment Care. Vi är ständigt öppna för att ta emot nya kunder, så välkommen att kontakta oss för mer information.

 

Våra vanligaste tjänster

 

 

 

 

 

 

Du bestämmer!

Korallens ledord för hela verksamheten är flexibilitet, kvalitet och personligt bemötande. Vi erbjuder inte en färdig logistiklösning utan utarbetar tillsammans med varje kund ett sätt att samarbeta som fungerar för båda parter.