FÄRGERI

STOR KUNSKAP OCH ERFARENHET AV KONFEKTIONSBRANSCHEN. ”

OM FÄRGERIET

Färgeriet erbjuder plaggfärgning, efterbehandlingar och tvätt. Vi har mycket lång erfarenhet och stor kunskap inom detta område, och därför kan vi hjälpa till med det mesta som våra kunder efterfrågar.

Stora som små volymer, alla är välkomna. Paketlösningar, där råmaterialet lagerhålls, plockas, färgas, finisheras samt distribueras rakt till kund. Du bestämmer.

Kundspannet sträcker sig från arbetskläder, studenter, mode till väverier.

Vi kan också erbjuda ett stort antal tjänster inom tvätt, till exempel tvättar med olika typer av enzymbehandlingar, och mjukning av plagg.

Många av våra kunder efterfrågan korta ledtider, har ett stort miljömedvetande och har en önskan om närproducerade varor. Hos Korallen uppfylls alla dessa önskemål.

 

 

 

FÄRGNING MED EXAKT RÄTT NYANS

När det gäller färgning kan vi ta oss an alla former av cellulosabaserade material, såsom bomull, viskos eller tencell. Vi kan ta fram nya recept med exakt den nyans du önskar, och eftersom vi sparar alla recept i en databas kan vi när som helst ta fram just ditt recept igen för att upprepa färgning med exakt samma resultat. Återupprepning är en styrka många kunder ser i oss eftersom man vet vad man får.

Miljön ligger starkt i fokus hos oss. Alla processer är anpassade för att förbruka så lite vatten och energi som möjligt, men utan att kompromissa på resultatet. GOTS-certifierade kemikalier samt färgpigment är ledordet här. Alla våra färgpigment och kemikalier för färgning är GOTS-certifierade.

För kunders räkning gör vi idag produktion certifierad enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX® och Bra Miljöval.

TVÄTT OCH EFTERBEHANDLING

Vi kan erbjuda en rad tvättar till dig som kund beroende på material och önskemål.

Mjuktvätt, Silikontvätt, Blekning

Biopolish, Enzymtvätt, Fixering

Många tvättar/processer skapas efter kundens önskemål samt materialval.

Utbudet är kundanpassat beroende på material, önskad effekt, och miljökrav. Ring eller maila för mer info.

 

 

OM FÄRGERIET

Hållbart färgeri! Detta har varit våra ledord i över 30 års tid. Vi väljer alltid det mest gröna alternativet och våra färgningar uppfyller kraven för STANDARD 100 by OEKO-TEX® och Bra Miljöval.